Kefilsiz ve Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar

Kimi zaman tatile çıkmak için keyfi, kimi zaman çok acil işlerimizi halledebilmek için bankalara sığınırız. Her bankanın farklı kredi başvuru şartları olsa da bunlar genellikle gelir belgesi, kefil ve teminattır.

Hal böyle olunca insanlar kefilsiz ve gelirsiz kredi veren bankalar var mı diye merak ediyor. 60 ay vadeli ve gelir belgesi istemeyen bankalardan bazıları Vakıfbank, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), CEPTETEB, Fibabanka, ING Bankası, Odeabank, Ziraat Bankası, Active Bank, Türkiye İş Bankası, Yapıkredi ve Garanti Bankası’dır. Bu bankalardan gelir belgesiz bir şekilde kredi almanız mümkün. Bu bankalardan herhangi birinin maaş müşterisiyseniz kredi almanız çok daha kolay olacaktır.

Hem kefilsiz hem de gelir belgesiz bankalarda mevcut. Bunlardan bazıları Türkiye Ekonomi Bankası daha çok bilinen adıyla TEB, ING Bankası, Odeabank ve Akbank’dır. Kredi çekmek istediğiniz bankayla daha önceden çalışmış ve borcunuzu düzenli olarak ödediyseniz banka size kredi vermek için can atacaktır. Örnek olarak Odeabank’ı alalım. Odeabank müşterilerine kefilsiz ve gelir belgesiz bir şekilde 10.000 TL kredi için 36 ay vade ve %1.49 faiz aylık 379 TL ödeme imkanı sunarken sadece 53 TL kredi tahsis ücreti alıyor. CEPTETEB ise banka müşterisi olmanıza bakmaksızın 18 ve 65 yaş arasında olan tüm vatandaşlara 1.000 TL ile 50.000 TL arasında kredi imkanı sunuyor. Akbank ise KKB puanınız iyi durumdaysa 40.000 TL’ye kadar kredi veriyor.