Öğrenciye Kredi Veren Bankalar

Öğrencilerin eğitim ve sosyal hayatlarına devam edebilmeleri için maddi güce sahip olmaları gerekiyor. Kimi öğrenciler okul masraflarını karşılayabilmek için krediye ihtiyaç duyarken kimi öğrenciler tatile gitmek, gezmek, eğlenmek için kredi başvurusunda bulunuyor.

Öğrencilerin herhangi bir gelir kaynağı olmadığı için gelir belgesiz kredi sınıfında değerlendiriliyorlar. Bankadan bankaya değişmekle birlikte öğrenciden istenen belgeler nüfus cüzdanı, aylı gelir belgesi ve eğitim belgesidir. Ayrıca öğrencinin 18 yaşından büyük olması gerekiyor. 18 yaşından küçüklere kredi verilemez. Bankalar krediye kefil veya teminat talep edebilir. Krediye kefil olacak kişinin borcun ödenememesi durumunda borcu ödeyebilecek maddi güce sahip olması istenir.

Ziraat Bankası, kredi çekmek isteyen öğrencilerin yardımına koşuyor. Sunduğu 60 aya varan vade seçenekleriyle öğrencilerin işini kolaylaştırıyor. Eğitim kredisi adı altında sunduğu bu kredi ile öğrenciler ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ziraat Bankası’nın öğrencilere sunduğu kredilerden bazıları; 5 bin lira 36 ay ve 1.12 faiz oranı ile aylık 176 lira, 10 bin lira 36 ay 1.12 faiz oranı ile aylık 352 lira, 20 bin lira 36 ay 1.12 faiz oranı ile aylık 704 liradır. Ziraat Bankası haricinde öğrencilere kredi veren bankalar arasında VakıfBank, Yapı Kredi, Garanti Bankası, İş Bankası, DenizBank, Odeabank, Fibabanka, Alternatifbank, Şeker Finans ve Halk Bankası vardır.

Bankalar yaşları büyüyüp, iş hayatına atıldığı zaman öğrencilerin kendilerini tercih etmesi için onlara kolaylık sağlıyor. Öğrenciler bu krediler sayesinde nakit ihtiyaçlarını karşılamalarının yanı sıra uzun vade seçenekleri sayesinde rahatlıkla borçlarını ödeyebiliyor.