Kredi Sicili Nasıl Düzeltilir?

Bu sorunun pek çok cevabı bulunmakta. İlgili borç 90 gün boyunca ödenmezse kara listeye alınırsınız ve kara listeye alındıktan sonra işler çıkmaza girer.

Bu duruma düşmekten kaçının. Kredi sicili düzeltmenin en önemli şartı takibe düşen tüm borçların ödenmiş olmasıdır. Sicilinizin bozulmasına neden olan durumların tamamının ortadan kalkmış olması gerekiyor. Maddi durumunuza bağlı olarak değişkenlik gösteren kredi siciliniz borçlarınız ödenmedikçe sürekli olarak düşeceği gibi düzenli olarak öderseniz artacaktır. Eğer bankaya olan borcunuz sebebiyle siciliniz bozulduysa borç devredilse bile ilk olarak ödenmelidir. Borçlar ödendikten sonra siciliniz takip altına alınır ve düzeltebilmek için bazı işlemler yapmanız gerekir. Bu süreci kolaylaştırmakta zorlaştırmakta sizin elinizdedir. Sürecin hızlanması için tüm borçların kapanması, bankalardan teminatlı ürünler alınması ve tüm masrafların ödenmesi işinizi kolaylaştıracaktır.

Kredi Sicili Nasıl Temizlenir?

Bankaya olan tüm borçların kapatılması sonrasında kredi sicili hemen temizlenmez. Kredi sicilinizi normalden daha hızlı temizleyebilmek için banka ürünlerini kullanabilir, bankanın sunmuş olduğu hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Borcunu geciktirmeden düzenli bir şekilde ödeyen herkesin kredi notu zamanla artar. Bankalar borçlarını düzenli ödeyen herkesle çalışmak ister. Teminat veya ipotek gönderilmesi durumunda sicili bozuk olan müşterilerine bile bütün ürünlerini sunabilmekte. Aynı zamanda kredi notunu yükseltmek isteyen kişiler bankaya otomatik ödeme talimatı ve maaş müşterisi olmak istediğini belirtebilir. Tüm bunlar ben borcumu düzenli öderim, sizin istediğiniz gibi bir müşteriyim anlamına geldiği için kredi sicilinizde artış gözlemleyebilirsiniz.