Evlilik Kredisi Veren Bankalar

Manzaralı, lüks bir düğün yapmak herkesin hakkı. Evlenmeye karar vermiş çiftlerin tercih ettiği evlilik kredisi ile çiftler hayallerinde ki düğünü yapabiliyor.

Bankalar evlenmeye karar veren çiftlere 60 aya varan vade seçenekleriyle kredi imkanı sunuyor. Evlilik kredisi avantajlarından sadece 18 ve 24 yaş arasında ki çiftler faydalanabiliyorken eğer üniversite mezunu ise bu yaş sınırı 27 oluyor. Evlilik kredisi veren bankalardan bazıları %0.89 faiz ile İş Bankası ve Türkiye Finans Katılım, %1.79 faiz ile Garanti BBVA, %1.39 faiz ile Denizbank, %0.89 faiz ile CEPTETEB’dir. 10.000 lira kredi ve 36 ay vade seçenekleriyle kredi alan bir çiftin ödeyeceği tutar İş Bankası ve Türkiye Finans Katılım Bankası için aylık 336 TL ve toplamda 12.150 TL iken CEPTETEB için aylık 336 TL ve toplamda 12.148 TL’dir.

Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Başvuru şartları olan 18 ve 24 yaş arasında veya üniversite mezunuysanız en fazla 27 yaşında olmanız, sicilinizde herhangi bir suç olmaması, çekilecek olan krediyi ödeyebilecek maddi gelirin olması, başvuruyu yapacak kişinin daha önce hiç evlenmemiş olması durumunda çalışmak istediğiniz bankayı seçtikten sonra nüfus cüzdanı veya fotokopisi, gelir beyan belgesi, eğer serbest meslekte çalışıyorsanız son vergi levhasının fotokopisi, eğer ücretli çalışıyorsanız son maaş bordrosu fotokopisi, kira geliriniz varsa kira kontratının fotokopisi, son 3 ay içinde alınmış ikametgah belgesi ve başvuran kişiye ait son 3 ay içinde işlem yapılmış elektrik, su ve doğalgaz faturasının aslı ile başvurunuzu rahatlıkla yapabilirsiniz.