Bloke Teminatlı Kredi Kartı Nedir?

Bloke teminatlı kredi kartı, bankaya mevduat blokesi güvencesi verip kullanabildiğiniz bir karttır. En çok kredi sicili bozuk olan vatandaşlar tarafından kullanılan bu kredi kartına bir kaç dakika içinde başvuru yaparak sahip olabilirsiniz. Kredi notu düşük olan kişiler bu kartı kullanarak kredi notunu yükseltebilir.

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Nasıl Alınır ?

Bloke teminatlı kredi kartı almak için ilk olarak hangi bankayla çalışmak istediğinizi seçmeniz, hesap açmanız ve sonrasında bankaya başvuru yapmanız gerekiyor. Sıradan bir kredi kartıyla aynı başvuru sürecine sahip olmadığı için bankaya giderek yüz yüze yapılan başvurularda onay alınma ihtimali daha yüksektir. Görüşme olumlu sonuçlanırsa bloke verilecek tutar belirlenir ve ardından kredi limitiniz şekillenir.

Bloke Teminatlı Kredi Veren Bankalar

Bankalar bu hizmeti bazı dönemlerde askıya alabilir. Bu durumu en çok yaşayan bankalardan biri Kuveyttürk’tür. Sicili bozuk olan kişilere bloke teminatlı kredi kartı veren bankalardan bazıları Garanti BBVA, Yapıkredi, DenizBank, VakıfBank, TEB Bankası, QNB Finansbank ve Ziraat Bankası’dır.

Teminatlı Kartlarda Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

Başvurunuzu yaptınız kartınızı aldınız ve kullandıktan sonra blokeyi kaldırmak istediniz. Bu işlem için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Bu şartların başında ise düzenli ödeme yapmak var. Aldığınız kartta düzenli ödemeler yapıp kredi notunuzu yükselttikten sonra normal bir kart için başvuruda bulunabilirsiniz. Kredi notunuz yükseldiğinde bankanızla iletişime geçerek blokeyi kaldırmak istediğinizi söylemeniz yeterli.