Ev Hanımlarına Kolay Kredi Veren Bankalar

Ülkemizde bulunan bankalar gelir belgesine sahip olmayan vatandaşlara kredi vermek istemezler ancak bazı bankalar ev hanımlarına ayrıcalık sunmaktadır.

2021 yılı itibariyle ev hanımlarına kredi imkanı sunan bankalardan bazıları Şekerbank, Denizbank, ING Bank, AktifBank, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası’dır. Gelir belgesi ve sigortası olmayan ev hanımları bankanın istediği şartları yerine getirmesi durumunda kredi çekebilmektedir. En çok giyim, kozmetik ve mutfak masrafları için talep gören bu krediyi almak için bankanızla iletişime geçebilirsiniz.

Yasal ve idari takibi bulunmayan, kredi taksitlerinin aylık gelirinin yarısını geçmeyen,  ipotek edilecek mal veya mülk için eş rızasının yazılı beyanıyla birlikte banka ile iletişime geçen ev hanımları bu fırsattan faydalanabiliyor. Cepteteb belgesiz 50 bin liraya kadar,  Ev hanımlarına ING Bankası belgeli 50 bin liraya kadar,  Enpara belgesiz 40 bin liraya kadar, Şekerbank belgeli 10 bin liraya kadar, Aktifbank belgesiz 40 bin liraya kadar kredi imkanı sunuyor.

Bankalar parasını garanti altına almak ister. Bu sebeple herkese kredi vermezler. Bazı bankalar gerek görülürse sizden teminat veya kefil talep edebilir. Bu şartları karşılamamanız durumunda kredi alamayabilirsiniz. Ev hanımlarının kira geliri bulunuyorsa bu bilgiyi, eğer emekliyse emekli aylığını göstererek bankaya göstererek kredi alma ihtimalinizi arttırabilirsiniz. Alınan kredinin ödenememesi durumunda bankalar yasal işlem başlatır. Bu sebeple ödeyemeyeceğiniz miktarda kredi çekmenizi önermiyoruz.