Eşimin Kredi Notu Kredi Çekmemi Engeller mi?

Şüphesiz kredi notu düşük olan kişilerin kredi alması daha zordur. Sadece bu sebeple kredi alamayan büyük bir kitle var.

Eşinin kredi notu düşük olan kişilerde haklı olarak endişeleniyor. Bu sorunun birden fazla yanıtının olduğunu ve duruma göre değişkenlik göstereceğini söyleyebiliriz. Bu değişkenlerden bazıları çekilecek kredinin miktarı, türü, başvuru yapılan banka ve kredi notunun ne kadar düşük olduğudur. Bankalar kredi verirken sizi nasıl araştırıyorsa aynı şekilde eşinizi de araştıracaktır. Daha önce yapmış olduğu ödemeleri zamanında yapıp yapmadığı, ne sıklıkla borçlandığı gibi konulara bakacaktır. Kredi veren kurumlar genellikle eşin kredi notunu öğrenmek isteyecektir. Eğer eşiniz yasal takipte ise kredi almanızın normalden daha zor olacağını söylemek yanlış olmaz. Kredi alabilmek için kredi notu düşük olan aile bireyini gelire dahil etmemeniz işe yarayabilir. Elbette bankayla iletişime geçmeden kesin olarak kredi çekebilirsiniz veya çekemezsiniz denilemez.

Eğer başvuru yaptınız ve onay alamadıysanız üzülmeyin. İşe kredi notunuzu yükselterek başlayın. Eğer varsa yasal takip kapatılmalı, bankalar ile düzenli olarak çalışılmalı, kredi notu düzelene kadar kredi başvurusu yapılmamalıdır. Eğer kredi notunuz düzelmeden sürekli olarak yeni kredi başvurusu yaparsanız banka tarafında kötü bir imaj çizmiş olursunuz. Bankalar borçlarını ödeyen müşterilerini sever ve onlarla çalışmak ister. Borçlarınızı düzenli ödeyin ve aksatmayın. Zamanla kredi notunuz yükseleceği için kredinizin onay aldığını göreceksiniz.