EFT Ne Zaman Hesaba Geçer?

Elektronik Fon Transferi’nin kısaltması olan EFT, iki farklı banka arasında gerçekleşen para transferine verilen isimdir. En çok havale ile karıştırılır. Örnek olarak A bankasından yine A bankasına yapılan para transferi havale iken A bankasından B bankasına yapılan para transferi EFT’dir. EFT ne zaman hesaba geçer sorusunun birden fazla yanıtı bulunmakta. Resmi tatiller, hafta sonları ve gece yapılan EFT’ler çalışma saatleri dışında veya saat 17:00’dan sonra yapıldığı için en yakın iş gününün sabahında hesaba geçer.

EFT Ulaşma Süresi İşlem Yoğunluğuna Göre Değişebilir

Yoğunluk olmadığı zamanlarda 10 ile 15 dakika arasında transfer edilen tutar yoğunluğa bağlı olarak 30 dakikaya kadar çıkabilir. Eğer transferinizi hafta içi mesai saatlerinde yaptıysanız ve transfer uzun süre gerçekleşmediyse bankanızla iletişime geçip durumu anlatabilirsiniz.

Ulaşmayan EFT İçin Ne Yapmak Gerekiyor

Bu tarz durumlarda ilk iş bankayla iletişime geçmektir. Yoğunluk veya farklı sebeplerden transfer gerçekleşememiş olabilir. Eğer aciliyetiniz varsa bunu belirtebilir, transfer süreciyle ilgili bilgi edinebilirsiniz.

EFT Ücretleri Kesintisi Ne Kadar

EFT, iki farklı banka arasında para transferi olduğu için bir miktar ücret alınır. Transfer edilecek paranın miktarına göre kesilen ücret değişiklik gösterir. 1.000 TL ve altındaki para transferlerinde 1 TL ile 5 TL, 1.000 TL ile 50.000 TL arasındaki para transferlerinde 2 TL ile 10 TL arasında işlem ücreti alınıyor.